Trükkök, amelyre figyelj, hogy ne verjen át egy sofőrsegély szolgálat!

Egy nem megbízható sofőrsegély szolgálat sok esetben próbál trükközni. Hiszen óriási a verseny és az ügyfeleket nehéz megszerezni. Megtartani pedig még nagyobb kihívás. Éppen ezért rengetegen csupán az aznapi, gyors gazdagodást tekintik az adott ügyfélben. Legfőképpen igaz ez az alulfizetett sofőrökre. Azokra a személyekre akik nem a holnapra, hanem minden esetben csak a mára gondolnak. Cégünk most összegyűjtött Önnek pár trükköt, amelyre érdemes figyelnie! 

Plusz ÁFA fizetése

Ön minden esetben bruttó áron, az az ÁFA-val együtt rendel sofőrszolgálatot. Viszont, amikor fizetne és számlát kérnek, akkor közlik, hogy az Áfát pluszban kell fizetni. Ittas állapotban sokan nem fognak leállni vitatkozni. Azonban ez egyértelműen egy lehúzás. Fontos, hogy álljon ki az igazáért és menjen fel a honlapunkra, hogy bebizonyítsa ezt. A legtöbb esetben az árlistában mindig szerepel az, hogy az árak tartalmazzák az ÁFA-t.

Ha több honlapja van

Gyanúra adhat okot ha több honlapja van, mégis egy cég. Azzal egyébként sok esetben nem lenne gond, ha egy cégnek több hasonló szolgáltatást nyújtó márkája van. Hiszen ezt teljesen nyíltan alkalmazza több autógyártó cég is. Az autógyártók esetében jellemzően a minőség az ár függvényében fog különbözni. Sajnos sok sofőrszolgálat ezzel úgy tud visszaélni, hogy van olcsóbb és drágább sofőrszolgálata is egy vállalkozásnak. Amennyiben nem hivatkozik az ügyfél az alacsonyabb árra, akkor véletlen a drágább sofőrszolgálat fogja őt elszállítani. Ez pedig egyébként egy az egyben ugyanazt a szolgáltatást fogja nyújtani ugyanazokkal a sofőrszolgálatokkal, mint az olcsóbb.

Kártyás fizetés

 

Rengeteg sofőrszolgálat úgy hirdeti magát, hogy kártyával is lehet náluk fizetni. Ezt önmagában nehezebb lehet kivitelezni, amennyiben egy sofőrszolgálat több sofőrrel is dolgozik. Ugyanis ebben az helyzetben az összes sofőrnél, pontosabban a követő autóban ülő kollégánál kell lennie a bankkártya terminálnak. Ez pedig a legtöbb esetben nem éri meg. Ebben a helyzetben majd későbbi érkezést mondanak, vagy az érkezéskor közlik, hogy sajnos lemerült a terminál. Azonban szívesen megállnak egy automatánál. Amennyiben lehetséges, akkor készüljünk készpénzzel az estére. Ugyanis a bankkártya még nem teljesen elterjedt ezen a területen.

Késői érkezés

A legtöbb esetben az olcsó sofőrszolgálatok túlvállalják magukat és telefon hívásokkal próbálják visszatartani az ügyfelet, hogy ne menjen el más céggel. A módszer lényege, hogy sűrűn felhívják az ügyfelet, hogy pár perc múlva ott vannak. Viszont az ügyfél hívásakor is jellemzően pár perc múlva szoktak érkezni. Ezeknek a sofőrszolgálatoknak a számát is ajánlott elmenteni, hogy véletlen se hívjuk őket. Hiszen könnyen elképzelhető, hogy legközelebb újra őket választanánk majd a Google találati listájában.

Várakozási díj

Amennyiben a non-stop sofőrszolgálat vár egy ügyfélre, akkor sok esetben várakozási díjat számolhat fel. Önmagában ebben nincs semmilyen átverés. Ugyanis az egyik ügyfélre várakozás azt eredményezi, hogy a következőtől el fognak majd késni. Ennek a díját azonban feltüntetik a sofőrszolgálatok a honlapjukon. Ebben az helyzetben azzal szoktak trükközni, hogy az első 10 perc állításuk alapján ingyenes, azonban mégis felszámolnak valamennyo várakozási összeget. Tekintsük meg ilyen esetben a hívás listánkat, vagy az applikációt, amelyen keresztül a sofőrt rendeltük. Annak érdekében, hogy valós-e a várakozási összeg felszámolása és mértéke. A sofőrszolgálat honlapján található ingyenes várakozási idővel vessük össze ezt az összeget még a helyszínen.

Visszajáró és borravaló

Néhány sofőrszolgálat munkatársa megpróbál úgy trükközni, hogy egy ezrest nem tud visszaadni. Ezáltal azt remélve, hogy borravalóként megkapja majd ezt az összeget. Ajánlott ekkor már a rendeléskor jelezni, ha nagy címlet van nálunk csak. Továbbá arra kérni a sofőrt, hogy váltsa fel nekünk valahol a nagyobb címletet.

Biztosítás

Több sofőrszolgálat azzal hirdeti magát, hogy van biztosítása. Viszont a kiérkező sofőr által adott autó átvételi igazoláson az áll, hogy az ügyfél vállalja, hogy az autó CASCO biztosítással rendelkezik és bármiféle káreseményt ennek a terhére kell elszámolni. Ajánlott ezért olyan sofőrszolgálat mellett dönteni, amelyik a kötvényszámot is feltünteti. Valamint olyan oldalon keresztül rendelni, ahol ellenőrzik a biztosítási kötvényeket.

Kitérők vagy megállók

Ha ki szeretné dobni egyik barátját hazafelé, akkor ezért extra díjat számolhat fel a sofőrszolgálat. Ennek az oka érthető. Ugyanis, ha nem esik teljesen útba, akkor nőni fog a fuvar ideje. Továbbá a következő ügyfél számára késést fog jelenteni. Több sofőr ezt úgy értelmezi, hogy ha teljesen útba esik az ismerőse kiszállási pontja, akkor is felszámolják a díjat. Ezért fontos még a autómentő rendeléskor tisztázni előre, ha lesz kitérő. Ezáltal az út teljes költségét tudja összehasonlítani, ha több sofőrszolgálatot is felhív. Valamint a sofőrsegély szolgálatok dolgát is megkönnyíti. Ugyanis ezáltal a kitérő idejét is bele tudják kalkulálni az fuvarba. Ennek köszönhetően kisebb eséllyel késnek el a következő címről.

Trükkös árazás a honlapon

A legtöbb esetben két fajta dologgal szoktak trükközni az autómentés árak megadása során. Vagy egy induló árat tüntetnek fel. Vagy pedig egy kódot kell megadni, amivel az adott ár érvényes lesz. Vagy csupán szimplán fenntartják az árváltozás jogát. Ezt természetesen roppant apró betűvel szokták feltüntetni. Ezáltal a legtöbb ügyfél már csupán akkor fog szembesülni az árral, amikor a fuvar végén a fizetés jönne. Ajánlott ilyenkor a fuvardíjra már a megrendeléskor rákérdezni. Valamint a trükköző cég számát letiltani a telefonunkban.