Milyen feltételei vannak a sofőrszolgálatnak?

A sofőrszolgálat lényege, hogy kettő ember fog kiérkezni Önhöz a helyszínre egy autóval. Ebből az egyik a sofőr, a másik pedig az úgynevezett bázisautós, aki a sofőrt szállítja a helyszínek között. Ez teszi lehetővé, hogy haza tudják juttatni az autót az ügyféllel együtt. Valamint, hogy a sofőr is tovább tudjon utána menni a következő ügyfélhez. Ez pedig lényeges fontos különbség a taxi és sofőrszolgáltatás között. Amíg a taxi csupán az ügyfelet képes szállítani, addig a non-stop sofőrszolgálat az ügyfelet és annak autóját is! Egy autómentő pedig csak az ügyfél autóját!

Miért lényeges ez?

Kevesen döntenek a sofőrszolgálat mellett, hiszen elsőre azt gondolják, hogy ez luxus. Ez viszont nem így van. A sofőrszolgáltatás nem fog többe kerülni, mint taxit hívni. Sőt, néhány esetben akár kedvezőbb is lehet az ára. Az előnye pedig az, hogy másnap nem szükséges azon agyalnia, hogy hogyan jut majd vissza az autójához.

Vagy, hogy fel kell-e kelnie reggel korábban, hogy elmenjen érte még azelőtt, hogy dolga akadna. Valamint amiatt sem szükséges izgulnia, hogy biztonságban otthagyhaja-e ahol van, vagy ellopják másnapra. Ugyanis van lehetősége sofőrszolgálatot hívni, akik hazajuttatják az autót. Ezzel pedig megoldanak minden ilyen jellegű problémát. Úgyhogy bátran hívjon sofőrszolgálatot, ha fontos, hogy az autója is hazaérjen Önnel.

Sofőrszolgálatra abban az esetben lesz szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már nem képes azt vezetni.

Ennek a legjellemzőbb oka az alkohol fogyasztása. Alapesetben kettő féle szélsőség adódik ezen a területen. Van aki kockáztat és úgy gondolja, hogy 1-2 sör vagy 1-2 pohár bor után hazavezet. Valamint vannak, akik a legkevesebb mértékű alkoholfogyasztás esetén is sofőrt hívnak. A tapasztalatunk az, hogy nem éri meg kockáztatni, akármilyen kis mennyiségű alkohol esetében sem.

Sajnos tapasztaltunk már olyan esetet, amikor a fentebb említett kis mennyiség után az ügyfél úgy gondolta, hogy autóba ül. Ennek pedig az lett a vége, hogy igazoltatás és szondáztatás követően elvételre került a jogosítványa, ezért kényszerből sofőrszolgáltatást kellett hívnia. Ha ezt előbb megteszi, akkor rengeteg időt és pénzt spórol magának, és a jogosítványa is megmarad.

Nem csupán alkoholos befolyásoltság végett hívhatunk sofőrt. Abban az esetben ha akár fáradtság vagy rosszullét miatt nem érezzük magunkat alkalmasnak a vezetésre, ajánlott sofőrszolgálatot hívni. Van, akinek a fáradtság végett volt balesete fél órával a hazaérkezése előtt. Érezte, hogy már nem tudna vezetni, mégis úgy vélte, nincs más választása, mint folytatni az utat, hiszen haza kell majd érnie. Sofőrszolgálattal biztonságosan hazaért volna baleset nélkül is.

Lényeges, hogy mérlegeljünk, mire vagyunk képesek. Ha kétség merül fel bennünk azzal kapcsolatban, hogy biztonságosan tudnánk-e még közlekedni, ha nem érezzük magunkat képesnek a vezetésre, ha már nem tudunk koncentrálni, akkor ne adjunk esélyt annak, hogy baj következhessen be. Érjünk haza biztonságban sofőrszolgálattal!